Știai? Ceaiul fierbinte îți poate afecta sănătatea. Câteva obiceiuri banale care te pot îmbolnăvi

(Last Updated On: October 11, 2018)

Câteva obiceiuri banale ne pot afecta sănătatea. De exemplu, ceaiul, băut fierbinte este nesănătors, iar verificarea email-urilor primite în miez de noapte ne poate trimite direct la psiholog.

Cu gândul la serviciu şi monitorizând constant mesajele primite, devenim stresaţi şi ne stricăm buna dispoziţie. Iar de multe ori afectăm şi starea de spirit a partenerilor de viaţă, scrie observator.tv.

O altă greşeală pe care o comitem frecvent este să stăm picior peste picior. Deşi pentru mulţi este poziţie comodă şi relaxantă, anumiţi cardiologi sunt de părere că atunci când stăm picior peste picior ne creşte presiunea arterială. Fapt care poate duce la apariţia unor cheaguri de sânge.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii dacă lăsăm pâine în cuptor sau în toaster prea mult timp va produce Acrilamidă. Un compus chimic care poate cauza cancer. Din acest motiv britanicii ne recomandă să renunţăm la mâncarea preparată la temperaturi foarte mari.

Dacă în Marea Britanie ceaiul de la ora cinci era o tradiţie de secole, în prezent doctorii trag un semnal de alarmă celor care îl consumă. Ceaiul şi cafeaua prea fierbinte pot afecta esofagul şi pot duce chiar la apariţia cancerului. Medicii ne recomandă – prin urmare – să lăsăm mai întâi băuturile să se răcească.