Vrei să ajungi la 104 ani? Secretele Tanti Angelica Dragna: zeama de varză cu mămăligă

(Last Updated On: October 11, 2018)

Trei copii, zeci de nepoți, strănepoți și stră-strănepoți, este averea lăsată în urmă de Angelica Dragna, o bătrână de 104 ani din satul Nișcov, din comuna buzoiană Vernești.

Bătrâna le-a povestit celor de la Libertatea care este secretul longevității sale.

„Nu-s buni atâția ani. Mai am 5 luni și fac 105 ani. Sunt anii suferinței, cu dureri mari. Numai când dorm nu mai simt nimic”, spune bătrâna.

„Am dus-o cât am fost tânără și bine, și rău. Aș munci și acum, că am inimă de muncit, dar nu mai am putere. Sunt învățată de la părinți să fac treabă. Am mâncat mai mult rău decât bine, pentru că trăiam cu zeamă de varză și mămăligă”, se destăinuie femeia.

După război, câțiva ani a fost servitoare la București, ca să-și poată hrăni copiii. Apoi, a luat-o bărbatul acasă și mergea cu cobilița în spate ca să aducă mâncare copiilor.

Povestește că pleca la Buzău cu cobilița pe umăr și vindea fructe, iar când se întorcea cumpăra de mâncare și venea acasă cu gălețile pline.

Secretul longevității sale? A muncit zi de zi, iar asta a ținut-o în formă. Alt secret? Cred că zeama de varză’, spune bătrâna mai în glumă, mai în serios.